Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak a legnagyobb adósok

2015. április 29., szerda 08:38

Egy zuglói címen hét olyan cég is van, ami felkerült a NAV jelentős adóhiánnyal érintett adózókat felsoroló friss szégyenlistájára - ezek összesen közel négymilliárd forinttal tartoznak. A feketelistát egy gabonás cég vezeti, közel 3,4 milliárd forinttal.

Összesen 127 név szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss asdóslistáján. Ezen névvel, címmel, adószámmal és a tartozás nagyságával sorolják fel a legnagyobb adósokat. 

A Napi.hu összesítése szerint ez a kör 2015 első negyedében 55,6 milliárd forinttal tartozott, aminek valamivel kevesebb, mint fele volt a megállapított adóhiány, a többi a büntetés és késedelmi kamat. A listán sok olyan céget találni, amelyet valamelyik ismert székhelyszolgáltatóhoz vagy cégtemetőhöz jegyeztek be.

Amíg tavaly a harmadik és negyedik negyedévben egy-egy húsipari cég állt az élen, az idei első listát a Fortill-Agro Kft. takarmánykereskedelmi cég vezeti, közel 3,4 milliárd forintos tartozással. Kétmilliárd feletti tartozása három cégnek van, egy- és kétmilliárd közötti összeget tíz adózótól követel a NAV. Utóbbiak közül egy cég, a budapesti Sat-Print Kft. kétszer is szerepel a listán, összesen 1,8 milliárd forinttal.

A legnagyobb magánszemély adós az első negyedévben az érdi Kuttenberg Alfréd Attila volt, bő egymilliárddal - a 2014 végi listavezető, a dunakeszi Árva Ferenc is közel ennyivel lógott.

Rovatok