Index Vakbarát Hírportál

Orosz kézben Hévíz egyetlen ötcsillagos szállodája

2015. május 8., péntek 15:19

Orosz tulajdonba került Hévíz egyetlen ötcsillagos hotelje, a 232 szobás Lotus Therme Hotel & Spa, az üzemeltető továbbra is az Accent Hotel Management, mondta az MTI-nek Pusztai Erzsébet szállodaigazgató. 

Az új tulajdonos az orosz magánszemélyek birtokában lévő AEG Ingatlanhasznosító Zrt., amely a CIB Banktól vette meg a szállodát, a vételárat nem árulták el. 

Tavaly 61,1 százalékos kihasználtsággal működtek. A Németországból, Ausztriából és Svájcból érkezett turistáké volt a vendégéjszakák 47 százaléka. Az oroszok 28, a magyarok 15 százalékkal részesedtek ebből.

Közleményük szerint az új tulajdonos tőkeerős, és hosszú távra tervez. Átveszi, és folytatja az elkezdett beruházásokat, megújul a wellneszrészleg, az épület homlokzatát díszítő erkélyek és a szálloda teljes szőnyegezése. 

A nyilvános cégadatok szerint az AEG Ingatlanhasznosító Zrt.-t áprilisban jegyezte be a cégbíróság ötmillió forintos jegyzett tőkével. Tulajdonosa egy ciprusi bejegyzésű társaság, képviselője pedig három orosz magánszemély, köztük Alexandr Baranov, aki Magyarországon az egyik legjelentősebb oroszországi beutaztató cég, a Hévízen is hosszú évek óta ingatlanforgalmazó és utazási irodaként működő 1000 Út Kft. tulajdonosa is egyben.

Az egykori hévízi Rogner Hotel tulajdonjoga körül az elmaradt lízingdíjak miatt 2010 óta folytak perek a finanszírozó CIB Bank és a korábbi tulajdonos, a Lotus Therme Kft. között, amelyek lezárása után végül a CIB Bank eladta az ötcsillagos szállodát.

Rovatok