Index Vakbarát Hírportál

Nagyot lépne a Snapchat

2015. május 28., csütörtök 08:30

Evan Spiegel, a Snapchat társalapítója szerint már megvan a tervük arra, hogyan menjenek tőzsdére, írja a Világgazdaság. A négy éve létező cég eddig már 800 millió dollár tőkét kapott, de arról még nem beszéltek, hogy tőzsdei kibocsátásból mennyi pénzt akarnak még.

Két éve a Facebook megvette volna őket 3 milliárd dollárért, de az viszont nem kellett nekik. Valószínűleg a Facebooknak sem a könnyen lemásolható ötlet miatt kellett volna a cég, hanem napi százmilliós felhasználótáboruk miatt. 

A Snapchat lényege, hogy egy képet vagy videót küldhetünk rajta az ismerőseinknek, ami alapból hamar törlődik, miután megnéztük. Sokan használják szexcsevegésre, mert kisebb a kockázata a képek kiszivárgásának, mint egy hagyományos csevegőprogramnál. Főleg tinédzserek használják, de például a pornóipar is megszerette, nálunk is sok felhasználója lehet.

A társaság piaci értéke jelenleg 15 milliárd dollár körül lehet, ezzel a kockázati tőkecégek által támogatott startupok között már most is az egyik legértékesebbnek számít, csak a kínai Xiaomi és a Uber előzik meg.

Rovatok