Index Vakbarát Hírportál

Hatalmasat nyert a Várkert Bazár felújítója

2015. június 4., csütörtök 09:18

Egyedüli érvényes ajánlatot tevő pályázóként a WHB Projekt Alfa Kft. nyerte meg a HM vagyonkezelésében lévő, Szalamandra úti, közel 1,4 hektáros ingatlan eladására kiírt pályázatot. A társaság a Várkert Bazár felújításában is részt vevő West Hungária Bauhoz köthető, amelynek egy másik cége a hírek szerint épp megvette Orbán Viktor vejének cégét.

Nagyon értékes budai ingatlan tulajdonosa lehet a WHB Projekt Alfa Kft., a cég megnyerte ugyanis a magyar állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium (HM) vagyonkezelésében lévő budapesti, II. kerület, Szalamandra út 39. szám alatti telek értékesítésére kiírt pályázatot.

A főváros egyik luxusövezetében, a II. kerület Pálvölgy városrészében, az Árpád kilátó közelében lévő, közel 1,4 hektáros ingatlan korábban a honvédség híradóközpontjának adott otthont. A közbeszerzés valamiért nem sikerült igazán jól, mert csak ők adtak be érvényes ajánlatot, írja a Napi.hu.

Az ár üzleti titok a kiíró honvédség szerint, de minimális ár a telekre 313,6 millió forint volt. A közbeszerzésre érkezett még egy érvénytelen ajánlat is egyébként, ahol a pályázó nem lehetett igazán fontos a dolog, mert meg se próbálta pótolni a pályázatában a honvédség által jelzett kifogásokat.

Az ingatlan azért lehet elképesztően nagy üzlet, mert jelenleg „turisztikai erdő" besorolású övezetben fekszik, ami alapján nem lehet beépíteni. De körülötte kertvárosi, villaszerű beépítési övezet van, nem kizárt, hogy könnyen át lehet majd minősíttetni, és akkor az eredeti ár sokszorosát is érheti rögtön az ingatlan. 

Tiborczékkal elég jóban lehetnek

A WHB Projekt Alfa a milliárdos Paár Attila érdekeltsége egyebek mellett West Hungária Bau nevű cégén keresztül.

Ez a West Hungária Bau a tulajdonosa annak a WHB Befektetési Kft.-nek is, amely megvásárolta Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cégét, a Green Investments & Solutions Kft.-t. Ez a vállalkozás a társtulajdonosa a botrányos közbeszerzéseket nyert Elios Innovatív Zrt.-nek.

A Green Investments az elektronikus beszámolóportálon leadott 2014-es beszámolójában a cég székhelyének már az a biatorbágyi, Vendel parki cím van megadva, amely a WHB székhelye is. A cégadatokban azonban még nincs bejegyezve a székhelyváltozás.

 További részletek a Napi.hu cikkében.

Rovatok