Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra ki lehet tenni a megtelt-táblát

2015. augusztus 16., vasárnap 11:33

Augusztus huszadikára Budapesten és a Balatonnál is megtelnek a szállodák és az ország más részein is több a vendég, mint tavaly ilyenkor. Azutazo.hu cikke szerint hosszú ideje nem volt akkora forgalom a magyar szállodákban, mint idén júliusban és augusztusban. Augusztus huszadikán gyakorlatilag mindenhol teltház lesz, és utána sem estek vissza a foglalások, az ilyenkor szokásostól eltérően. 

A balatoni és más vízparti és wellness hoteleknek valószínűleg a hőség növelte a forgalmát, Budapestnek pedig a gyenge forint és az, hogy a városról egyre jobbakat lehet hallani külföldön. A megszokott forgalom mellett több volt például Budapesten a beeső vendég, akik foglalás nélkül jönnek és általában csak pár napot vannak a városban. 

A Balatonnál és Hévíznél is tömve vannak a hotelek, azok a szállodák, amiket a portál megkérdezett, 70-95 százalékkal működnek. A Balatonnál a vendégek 80 százaléka magyar, Hévízen viszont csak 20 százalék a belföldi vendég, a szobafoglalók fele német nyelvterületről jön, és a szezon végére kezdenek visszatérni az oroszok is.

Rovatok