Index Vakbarát Hírportál

Ezermilliárdból fejleszti a közlekedést a kormány

2015. szeptember 21., hétfő 13:36

Elég nagyokat ígérnek a magyar politikusok a közútfejlesztésben, legújabban például Szijjártó Péter külügyminiszter, miközben hétfőn épp felavatott egy 4,4 kilométeres, Győrt elkerülő útszakaszt, hogy a kormány 2020-ig 1000 milliárd forintot költ majd közútfejlesztésre. Ebből 460 milliárd megy majd közutakra, hogy a többi 640 milliárdot mire költötte vagy költi majd a kormány, azt viszont a külügyminiszter nem részletezte. 

Azt viszont elmondta megint, hogy a kormány célját, hogy 2018-ra minden autópálya elérje az országhatárt, hogy a beruházásokért a világban zajló "öldöklő" versenyben Magyarország eredményes maradjon és a nemzetközi vállalatok idehozzák a logisztikai központjaikat. 

Korábban Tasó László közlekedésfejlesztésért felelős államtitkár mondta azt, hogy a kormány 2020-ig 515 kilométernyi gyorsforgalmi utat fog építeni. Ahhoz pedig, hogy ez sikerüljön, ki is találtak egy új fajta gyorsforgalmi utat, ami olcsóbb, mint amiket eddig építettek, bér egy kicsivel veszélyesebb lehet majd rajta vezetni. 

Rovatok