Index Vakbarát Hírportál

A Wizz szombaton még simán kivinne egy repülőnyi utast Hurghadába

2015. november 20., péntek 17:09

Hiába függeszti fel járatait terrorveszély miatt november 28-ától a Wizz Air Hurghadába, november 21-én még utasokkal teli gépet indít Egyiptomba. Az utat hiába mondanák le az életüket féltő utasok, nem kapják vissza a jegy árát a fapados légitársaságtól. 

Egyik olvasónk felhívta a Wizz Air ügyfélszolgálatát, miszerint lemondaná szombati útját Egyiptomba, és visszakérné a jegy árát, tekintve hogy a légitársaság bejelentette, „a működési környezet felülvizsgálatát követően” úgy döntöttek, november 28-ától határozatlan időre felfüggesztik a járatot. Nem csak veszélyes tehát kimenni, hanem annak, aki kimegy, a visszatérés is sokkal nehezebben lesz megoldható.

Az ügyfélszolgálaton azonban azt mondták neki, hogy a szombati jegy árát nem tudják visszaadni, ők ugyanis csak 28-ától függesztik fel a járatot, a szombati, 21-i gép még gond nélkül elindul kifelé. Az utat persze le lehet mondani, de csak drágábban, mint amennyibe maga a jegy került.

Kérdésére, hogy akkor arra biztatják-e, hogy utazzon ki a terrorveszélyes országba, az ügyintéző azt mondta, ő ilyet nem javasol, de mivel a kinn lévő utasokat még haza akarják hozni, a szombati gép még kimegy  Hurghadába.  Megkérdeztük a Wizz Airt is döntésük okáról, amint válaszolnak közöljük.

A Wizz Air közleménye

Cikkünk megjelenése után írta a légitársaság az alábbiakat, melyben lényegében megerősítik a fentieket: „A működési környezet felülvizsgálatát követően a Wizz Air november 28-tól határozatlan időre felfüggeszti a Budapest-Hurghada közötti járatát. Több szempontból is felülvizsgáltuk a helyzetet és óvatosságból további biztonsági intézkedéseket vezettünk be - például kiküldtünk Hurghadába egy magyar biztonsági csapatot, de a továbbiakban ezek az intézkedések nem fenntarthatók sem üzleti, sem ügyfélszolgálati szempontból. Indokoltabb felfüggeszteni a járatokat, ahogy a helyzet tovább alakul.

Minden utasunkkal kapcsolatba lépünk, akiket a helyzet érint, és bár az utasok igényei különbözőek lehetnek, több lehetőség is nyitva áll előttük. Készséggel szolgálunk részletekkel minden érdeklődő utasnak. Vállalati előírásaink alapján úgy a saját szolgáltatási standardjainknak, mint a vonatkozó törvényeknek és szabályozásoknak is megfelelünk.

Fontos megjegyezni, hogy jelenleg nincsenek állami szintű utazási korlátozások Magyarország és Hurghada között. Tájékoztattuk a szombaton Hurghadába utazó utasokat, hogy a november 28-i járattal vissza kell térniük, vagy ha nem így döntenek, akkor saját felelősségük a visszaút megszervezése.

A következő két hétben tartjuk a heti egy járatot, ami elegendő ahhoz, hogy minden, retúr jeggyel rendelkező WIZZ utas visszatérhessen Budapestre.

Sajnáljuk, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk, és elnézést kérünk minden érintett utasunktól.

Biztosítani fogjuk a jeggyel rendelkező utasoknak a vonatkozó szabályoknak és válallati előírásainknak megfelelő megoldást. A fennmaradó járatokon elegendő helyünk lesz, hogy minden utas, aki WIZZ jeggyel rendelkezik, hazajusson Hurghadából Budapestre.”

Rovatok