Index Vakbarát Hírportál

Dohányboltellátó: Szándékosan terhelik túl a rendszert

2015. december 10., csütörtök 13:02

Az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) újabb közleményben reagált a tegnapi sajtóhírekre, amelyek szerint összeomlott a rendszerük. A OBDE ismét hangsúlyozza, hogy az ellátás zavartalanul működik, és hozzáteszik: „A rémhírkeltés mindössze néhány dohánycég érdekét szolgálhatta, akik közül egyesek – mint arra ma is példát szolgáltattak – nyilvánvalóan azt tűzték ki célul, hogy a rendszeren belülről próbálják meg akadályozni a kiskereskedők zavartalan kiszolgálását.”

Az ODBE gyakorlatilag egyfajta túlterheléses támadással vádolja saját partnereit. Az összeesküvés-gyanús elmélet szerint a dohánycégek most azzal az új ötlettel álltak elő, hogy gyártónként külön-külön megrendelések leadására buzdítják a trafikosokat. Ezzel az ODBE szerint azt kívánják elérni, hogy egy boltba ne a már megszokott mennyiségű ládába bekészítve, hanem ennek többszörösébe összerakva érkezzen be a dohánytermék.

Ennek természetesen semmi más értelme nincs, mint az, hogy megpróbálják a rendelési darabszám virtuális növelésével továbbterhelni az egyébként jól működő dohányellátó rendszert.

Az ODBE állítja, készültek rá, hogy a Philip Morris és az Imperial Tobacco kései csatlakozása miatt hirtelen forgalomnövekedés várható, ezért elővigyázatossági intézkedéseket vezettek be a folyamatos ellátás biztosítása érdekében, továbbá hogy

ne forduljanak elő„tömegjelenetek” a raktárak előtt.

A dohánycégek gonoszkodása ellenére a rendelések kb. 98 százalékát zavartalanul teljesíteni tudják, és nincsenek mennyiségi korlátozások sem, írja az ODBE. Ezután viszont hozzáteszik: arra számítanak, hogy a bevezetett minimális korlátozásokat még a héten fokozatosan fel lehet oldani.

Bár a kiszállítások tekintetében eddig nem volt tapasztalható csúszás, a részben

szándékosan többszörözött megrendelésszámok miatt

néhány napig esetleg egy-egy ilyen eset is előfordulhat, írja a dohányboltellátó. Ugyanakkor az ODBE– mint eddig is, most is – mindenben tartani fogja magát a szerződéses feltételekhez – áll a közleményben.

Rovatok