Index Vakbarát Hírportál

Átlagosan 1,3 milliós bónusz a közszférában

2015. december 11., péntek 09:04

Háromhavi pluszbért biztosan minden olyan dolgozó megkap, aki segített nagyon gyorsan kiadni még uniós pénzeket az év végén. Négyhavit kaphat azért a többség, átlagosan 1,3 millió forintot, még az ünnepek előtt, írja a Világgazdaság. Az év végére heti százmilliárdot fizettek már ki, ami minden korábbinál sietősebb pénzosztást jelentett. Mindennek a hatékonysága csak később derülhet majd ki.

„Több munkaért magasabb anyagi ellentételezés jár”, válaszolta a Miniszterelnökség a lapnak erről. És hogy sokszor dolgoztak a munkatársaik a hivatalos munkaidő után is. Elmondták még, hogy az 1,3 millió csak az átlag, és nagy különbségek vannak például az államtitkárok és a kisebb szintű bürokraták bónuszai közt.

Az első négyhavi jutalomra a nyáron 1,5 milliárd forintot fizettek ki a minisztériumok, ami azt jelenti, hogy az év egészében összességében 3 milliárd forint bónuszról lehet szó. Több minisztérium dolgozóit érinti ez a rendkívüli bónuszcsomag, leginkább valószínűleg a Miniszterelnökség beosztottjait. 

Rovatok