Index Vakbarát Hírportál

39 ezres leépítéssel számolt a Tesco

2016. február 29., hétfő 15:37

A következő 3 évben 39 ezer alkalmazottjától válna meg a Tesco, ez derül ki a Projekt Pace nevű tervből, amely a verylittlehelps.com nevű fórumon jelent meg, ahol Tesco alkalmazottak posztolnak, írja a Portfolio. A terv szerint 500 millió fontot spórolna meg a cég az alkalmazottaknak fizetendő béreken és juttatásokon, a leépítések elsősorban észak-angliai és skót munkavállalókat érintenének.

A Tesco elismerte, hogy létezik a belső felhasználásra készült dokumentum, de ebben több forgatókönyvet is megvizsgáltak, ebből csak az egyik a jelentős elbocsátásokkal járó szcenárió. A Tesco azonban nem tervez további elbocsátásokat.

Az elmúlt hónapokban rendszeresen felmerült az, hogy a Tesco drasztikus lépésekre készül azért, hogy javítsa eredményességét, ezt két dolog támasztotta alá: egyrészt a vállalat adózás előtt 6,4 milliárd font veszteséget ért el, ami minden idők legmagasabb vesztesége egy brit vállalatnál, másrészt a Tesco új vezetője, Dave Lewis már eddig is komoly költségcsökkentő intézkedések tett, az elmúlt hónapokban több ezer alkalmazottól vált meg a kiskereskedelmi lánc.

Rovatok