Index Vakbarát Hírportál

Luxusturisták követik Torgyánt a szellemingatlanban

2016. április 6., szerda 15:51

Luxushotellé alakítják az évek óta üresen álló egykori kisgazda székházat. A páratlan panorámájú Belgrád rakparti ingatlanban már folynak a munkálatok, az átépítés költségei meghaladhatják a 4 milliárd forintot - írta a Napi.hu.

A lapnak Rákosi Tamás médiavállalkozó és ingatlanbefektető azt mondta, hogy a bontási szakasszal már végeztek, napokon belül nekilátnak magának az építkezésnek. Az épületben étterem is lesz, a helyszíni munkálatok alapján az ingatlant ki is bővítik.

A 90 szobásra tervezett szállodának még nincs neve, a lehetséges üzemeltetőkkel egyelőre folynak a tárgyalások.

Az egykori székház bár több mint tíz éve üresen áll, papíron igen kalandosan alakult a sorsa Független Kisgazda Párt leszereplését kísérő politikai operett kezdete óta. 2002-ben az azóta nincstelenné vált Szeremley Huba - akkor még az egyik leggazdagabb magyarként - 200 millió forintos foglalót tett le, de mégsem lett az öve  az épület.

Később a bonyolult tulajdonosi viszonyú ingatlant többször próbálták eladni, de nem jött össze. Legutóbb 2013 végén került be az épület a hírekbe, amikor felmerült, hogy egy Pestről a Gellért-hegyre vezető libegő megépítése kapcsán le kellene bontani, de ebből sem lett semmi.

Rovatok