Index Vakbarát Hírportál

Kutyakaja-nagyhatalommá tesz minket a Nestlé

2016. április 14., csütörtök 15:36

Történetének eddigi legnagyobb hazai beruházását valósítja meg a Nestlé a büki állateledelgyárban, írja a cég sajtóközleményében. A fejlesztés után a büki üzem a Nestlé legnagyobb európai állateledelgyártó központjává válik.

A Nestlé magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forint értékben létesített befektetéseket, és ennek jelentős részét teszik ki a Bükön végrehajtott beruházások. A mostani, több mint 20 milliárd forint értékű fejlesztéssel a gyártási technológiát korszerűsítik és növelik a termékportfóliót. 

A jelenleg konzerv termékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnok is épül, amely naponta 1,6 millió termék gyártására lesz képes. A beruházással közvetlenül 70 új munkahely jön létre, így a foglalkoztatottak teljes létszáma megközelíti majd az 1000 főt. A büki gyárba beszállított, évi 140 ezer tonna alapanyag hozzávetőlegesen 60 százaléka hazai forrásból származik, így közvetett munkahelyteremtő hatása is lehet a bővítésnek. 

A Bükön gyártott termékek 90 százaléka exportra készül, legnagyobb részük Nagy-Britanniába. Az új szekciók átadása 2017-re várható.

Rovatok