Index Vakbarát Hírportál

Veszélyes babahintőporokat találtak

2016. április 19., kedd 12:23

Babakozmetikumokat vizsgálta fogyasztóvédelem, már csak azért is, mert nagyon nehéz helyzetben lehetnek itt a kisgyerekes szülők.

A csecsemőtermékek ugyanis jellemzően iszonyatosan szét vannak reklámozva, mivel az ember a gyerekén igyekszik nem spórolni. Viszont nem nagyon értünk ahhoz, hogy milyen vegyszerek tartalmaznak olyan anyagokat akár kis mennyiségben is, amik igazából árthatnak a kicsiknek. 

A babakozmetikumoknál a legkényesebb terület a gyerekek bőrének pelenka alatti része. A pisi-kaki kombinációból ugyanis olyan anyagok szabadulhatnak fel, amik irritációt, bőrelváltozást okozhatnak. Ezért a pelenka alatti zónára használható termékekre fókuszált most a fogyasztóvédelem is. 

19 babakrémet vizsgáltak, és azok mind megfeleltek az összes létező előírásnak. A 21 vizsgált hintőporból viszont 3 parabénszármazékokat tartalmazott, és nem írták ki, hogy a vásárlók ne használják a pelenka alatti területre. Kétféle Dino és egy Talco hintőporral volt ilyen baj.  Kétféle Caola kamillás hintóporral is az volt a gond, hogy nem kéne gyerekek fenekére kenni, illetve két Cao Natur termékkel, a búzavirágos és körömvirágos hintőporukkal is. A pontos listát itt találja.

Rovatok