Index Vakbarát Hírportál

Kutyának sem kell a Köki Terminál

2016. április 25., hétfő 07:21

Ismét eredménytelen volt a Köki Terminál eladása, írta a Népszabadság hétfői számában. A 2013 októberében kiírt első pályázaton még 35 milliárd forint volt az irányár. Ezúttal a felszámoló 27 milliárdért kínálta a 40 milliárdból épült plázát, de a legmagasabb ajánlat csak 8 milliárd volt.

Mint arról már többször írtunk, a Kökinek eleve sok hibája volt, ami miatt nem csoda, hogy csődbe ment. Hiába van ott például egy közlekedési csomópont, a tömeg valójában nem halad át a bevásárlóközponton, csak érinti azt, ezzel épp a terminál jelleg veszett el.

Az épület hatalmas, az OBI-val és a Tescóval együtt nagyobb, mint az Aréna Pláza, holott azért ekkora igény nem volt rá. Ráadásul ezek a hatalmas méretek rosszul is voltak kihasználva: túl nagy közösségi terek, túl kicsi üzletek működtek benne.

Vásárlóerő szempontjából egyébként sem a legszerencsésebb egy lakótelep mellé helyezni a plázát, bár ettől önmagában még működhetett volna, ilyen szempontból sem az Árkád, sem az Aréna nincs jobb helyen.

A Köki életében az eddigi legmagasabb látogatószámot 2013. december 20-án mérték, amikor 78 257 fő fordult meg a Köki Terminálban. A központ megnyitásakor, vagyis 2011 novemberében 86 százalékos volt a töltöttség, amely a felszámolás hírére jelentősen csökkent.

Rovatok