Index Vakbarát Hírportál

Az állam majd megtanítja a cégeket, hogyan kell innoválni

2016. május 19., csütörtök 08:30

Mintagyárakat épít majd a kormány, ahol a magyar kkv-k vezetői megnézhetik, milyen technológiákat használhatnának a termelésben és hogy miért érdemes nekik is többet foglalkozniuk a fejlesztéssel - többek között erről is beszélt a Világgazdaságnak adott interjújában Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Az államtitkár szerint a magyar kkv-k nem azért nem innoválnak, mert nem tudnának, hanem mert úri huncutságnak tartják és mert nincs szakemberük. Az viszont az állam dolga, hogy szakembereket képezzen és az Irinyi-terv nevű iparfejlesztési stratégia részeként megértesse a vállalkozókkal, hogy miért kell fejleszteni. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy szerinte nem kellene betiltani az Ubert, csak a negatív vonásait kell kiirtani, a pozitívakat pedig be kell építenünk az életünkbe. A Waze alkalmazás például Lepsényi szerint a legjobb közlekedésirányító eszköz, mert széles körű adatbázisra épül. 

Az is kiderült, hogy a kormány nagy potenciált lát nemcsak az elektromos buszok gyártásában, mert Magyarországon óriási hagyománya van a buszgyártásnak, a paksi atomerőmű bővítésével pedig lesz elég áram ahhoz, hogy több elektromos busz járjon Magyarországon.

Rovatok