Index Vakbarát Hírportál

A VW dollárszázmilliókat fektet az Uber egyik riválisába

2016. május 25., szerda 08:12

A Volkswagen beszáll az appos taxizásba, 300 millió dollárral bevásárolta magát Gett nevű Uber-konkurens startupba, írja a Business Insider. 

A befektetés az egyik első jele lehet annak, hogy a dízelbotrány tépázta német autóóriás új piacokon is kipróbálja magát. "A Volkswagen túl akar menni autógyártáson", mondta a lapnak Shahar Waiser, a 2010-ben alapított Gett vezetője.  

Az Uber egyik kihívójaként számon tartott izraeli startup 60 európai városban és New Yorkban van jelen, mintegy 500 millió dolláros éves árbevételt generálva. A cégben eddig 220 millió dollárt tettek kockázati tőkebefektetők, a VW 300 milliójával tehát több mint a duplájára emelkedik a rendelkezésre álló öszeg. A hatalmas tőkeinjekciót az alapító elmondása szerint a cég gyors terjeszkedésére fordítják majd.

A Volkswagen számára több szempontból is előnyös az üzlet. Azon túl, hogy egy nagy növekedési potenciállal bíró piacra sikerül betörnie, a tervek szerint a Gett sofőrjei kedvezményes feltételekkel juthatnak majd Volkswagenekhez, ezáltal az eladott autók számára is jó hatást gyakorolhat az új befektetés. 

Rovatok