Index Vakbarát Hírportál

Honnan hívja a kormány a százezernyi új bevándorlót?

2016.07.09. 14:56

Tökön szúrta magát a kormány a hülyékre optimalizált bevándorlásellenes kampányával. A másfél éve minden létező helyzetben szajkózott üzenet annyi volt, hogy ide aztán ne jöjjön senki, ahogy Lázár János ki is fejtette az egybites tartalmat: a kormány pontosan nulla darab bevándorlót akar, legyen legális, illegális, menekült vagy akármi, tökmindegy. Különben veszélybe kerül a "spirituális egységünk", nem leszünk magyarok többé, elveszik a pénzünket vagy épp életünk hátralévő részét rettegve kell leélnünk.

Az emberek félelmeire és hiedelmeire építő kampány hatalmas politikai sikernek bizonyult, elképesztő rekordokat dönt azóta a mért idegenellenességünk, főleg az idősek és a középiskolánál is kevesebbet végzettek közt lett elsöprő siker az uszító hadjárat. Igen ám, csakhogy mindez egy nyilvánvaló baromság. A teljesen agyhalott diktatúrákat leszámítva minden országnak elemi érdeke, hogy kezelhető mértékben érkezzenek képzett bevándorlók, akiket aztán ügyes integrációs folyamatok mellett olcsón be lehessen csatornázni a gazdaságba, és a végén mindenki gazdagabb és elégedettebb legyen.

A valóság aztán a munkaerőhiány képében elég gyorsan meg is érkezett, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) nemrég arra tett javaslatot az NGM-nek, hogy

százezres léptékben segítsen nekik a kormány migránsokat behozni,

mert annyira hiányzik már a kicsit is képzett munkaerő az országból. Lengyelország példájából kiindulva ők 250 ezer embert említettek, de ez csak sacc volt, nem volt részletes igényfelmérésük. 

Rá egy napra kiderült, hogy a növekedés érdekében az NGM is nagyon óhajtja a gazdasági bevándorlók tömegeit, Varga Mihály támogatta, hogy EU-n kívüli munkavállalókat hozzunk be nagy létszámban. Unión kívüli embereket idehozni nagy tömegben pedig nem két fillér, várhatóan szinte sehol nem érné meg őket pár hónapos idénymunkára felvenni, döntő részüknek, és akár a családjaiknak is tartósabb magyarországi életet kell majd elősegítenünk. 

Az NGM aztán felismerte, van némi ellentmondás az eddigi fő kampányüzenet és a bejelentésük közt, de a 180 fokos fordulatra még nem találtak ki semmi konzisztens magyarázatot a kormányzati kommunikátorok

Mindenesetre azt nem tudjuk, hogy mely országokból szándékoznának Vargáék behozni új gazdasági migránsokat. Az MGYOSZ is csak annyit jegyzett meg, hogy "kulturálisan beilleszthető" vendégmunkásokban gondolkoznak, az NGM annyit, hogy EU-n kívüliek kellenek. Ez végül is érthető, az EU-ből eddig is az jöhetett ide, aki akart. Ráadaásul mivel a környező országokból már boldog-boldogtalannak adtunk állampolgárságot, onnan is idejöhetett már mindenki, akinek kicsit is belefért.

Segítsünk hát országot vagy népcsoportot választani Vargáéknak, elvégre nem mindegy, hogy honnan fognak jönni az új lakótársaink százezres mértékben. 10-es, ha nagyon szeretné, 1-es, ha a legkevésbé sem.

 

Azerieket hozzon Varga

Ha a fakitermelés kicsit is szempont, akkor csak azerieket hozhatunk, arrafelé állítólag elég jól bánnak a baltával nem mozgó célpontok ellen. A Kaukázusban gyakran csak törököknek hívott azeriekhez ráadásul sűrűn utaznak Szijjártóék valami értelmezhető bizniszt összehozni. Eddig nem sikerült érdemben semmi, de ezek után az lenne a minimum, hogy adnak pár százezer ápolót vagy gépészt.   

Egy dolgot szeretnénk: kubaiakat

Kuba olyan, mint Magyarország, néhány kivételtől eltekintve. Alapjáraton a kereszténység és a kommunizmus hozzánk hasonló ötvözete több mint megfelelő kulturális háttér bármely kubainak ahhoz, hogy hamar elboldoguljon Magyarországon. Jól futnak, nagyot ugranak, remekül bokszolnak, és feléjük akar nyitni a világ vezető hatalma, legalábbis Obama Kubába elutazott, hozzánk meg a büdös életbe nem fog már, és talán a következő elnök se. A pápa dettó. Az 1970-es években egyszer már jöttek pár ezren, az jó volt, meg kéne próbálni megint.

Ghánaiakat, nigériaiakat és úgy általában Nyugat-Afrikából keressünk

A nyugat-afrikai országok fiatal demokráciák, mint mi, többségében keresztények, mint mi, sokszor labilisak az intézményeik, mint nálunk, szeretik a focit, és nem rettennek meg a magas korrupciós kockázatú beszerzésektől, ahogy mi se. Egy átlagos magyar ember jellemzően szinte csak Budapesten találkozhatott a Szaharától délebbről érkező bevándorlóval, itt eddig teljesen jól elvoltak a bennszülött budaestiekkel. Pedig vidéken igazán kemény a képzett munkaerő hiánya, ez eddig működött, Nyugat-Afrika környékén kéne migránsok után nézelődnie a kormánynak

Indiaikra számítsunk

Indiában sokan élnek, ide pedig sok embert akarnánk behozni. Gyakorlatilag nincs az a tudományág, ahol nem tudnának fantasztikus eredményű kutatókat és remek szakembereket felmutatni, mi pedig ki vagyunk éhezve az okos és szorgalmas dolgozókra. Rádásul az integrációnál már van is némi helyzeti előnyünk, hiszen az indiai gyökerű cigányság támogatására már van is egy bejáratott szervezetünk meglepően sok pénzzel kitömve.

Izlandiak kellenek ide

Izlandon olyan kevesen élnek, hogy ha behúznánk 200 ezer vendégmunkást, akkor már értelmesebb lenne az egész szigetet áttelepíteni. Megterem ott a szőlő normálisan? Nem. Akkor meg minek vannak ott? Ráadásul nem csak, hogy ki tudják nyírni a bazi nagy bálnákat, szuperhatékonyan is fociznak, az egy főre eső menő Eb-negyeddöntős focistákban világrekorderek. Az új Sigthórssonok és Bjarnasonok napközben eldolgoznának az Alcoa-Köfémben vagy a Tigázban, este meg szórnák a gólokat a Vidiben vagy a Lokiban. Win-win.

Japánokra van szükségünk

Japán évtizedekkel előttünk jár a legtöbb fejlett iparágban, praktikus lenne tőlők hozni a képzettebb embereket. A magyar gazdaság jelentős részét kitevő autóösszeszerelő-üzemek és beszállítóik külön profitálhatnának abból, ha az irányadó japán folyamattervezésre is ráláthatnának. Kis helyen is elférnek, egészéges ételeket főznek, jók a képregényeik, különleges a fantáziájuk, mi kell még? A kulturális passzoláshoz pedig bárkinek elég meggyőző lenne, ha minden migránsnak Matolcsy személyesen ellenőrizné a fenekét, hogy van-e rajta piros pötty. Hiszen itt is lehet, hogy valójában magyarokról beszélünk majd.

Jöjjön százezer orosz

Elvtársak, gyertek vissza! Vlagyimir Putyin legfontosabb Európán belüli szövetségese Orbán, biztosan tovább mélyíthetné a barátkozást újra egy komolyabb orosz kontingens Magyarországon. Azt is tudjuk, hogy  rengeteg hackert  tudnának biztosítani, a  hiányzó 22 ezer informatikus  problémája is megoldódhatna hamar, ha egyenesen a kormánytól kérnénk őket. Az Urál mente ráadásul előbb volt magyar, mint Magyarország, ha nem számítjuk azt, hogy ufók vagyunk és Jézus magyar volt. Jó a vodkájuk,  lazák  az állam  erkölcsei , maximum nem használunk utána bankkártyát, és országosan lecsatlakozunk a Gmailről, Facebookról, Instagramról, Linkedinről vagy a Steamről, hogy megelőzzük a későbbi károkat.

Keveredett népségek adnák

Követhetjük a South Park receptjét is, és némi befektetéssel a jövőből is elhozhatnánk embereket, akik már az összes rassz keveredését jelentik. Ha túlszaporodtunk addigra, akkor a jövőbeli testvéreink  a jelenben úgyis bagóért elvállalnak bármilyen munkát, jó eséllyel ráadásul sokkal több tudással. Ráadásul mivel részben a mi leszármazottaink, kulturálisan definíciószerűen illeszkednek majd a spirituális egységünkhöz, nehezen lehetne találni ideálisabb vendégmunkásokat. 

Walesiek vagy senki más

Cymru arra lett teremtve, hogy hozzánk költözzön a népesség jó része. Egy hete azt is tudjuk már a Magyarok Világszövetségétől, hogy Pendragon Arthur király együtt harcolt Attilával és a hunokkal, azaz természetesen a magyarokkal, hogy felszabadítsák a római barbárok rabigája alól Franciaország jelentős részét. A rokoni kötelékek folytán, értelemszerűen. Walesi testvéreinkre viszont mostanában rájár a rúd, bezártak a szénbányák, jóval nagyobb arrafelé a munkanélküliség, mint az egész környéken. Nálunk viszont pont munka lenne, képzett emberek viszont nincsenek elegen. Mindjárt kilépnek az EU-ból, de ha némi plusz erőfeszítéssel magyarokat segíthetünk magyar munkához Magyarországon, akkor mindenképpen tegyük azt!

Zsidókat kérünk

Ők kakukktojás, hiszen sokan itt vannak. De nem elegen. Nexus, Teva, Waze, Izrael folyamatosan tele van innovatív cégekkel. Ha nem csak kifizetni akarunk jó haverokat a Jeremie és egyéb EU-s fejlesztési pénzekkel, akkor előbb-utóbb muszáj lesz tényleges innovációt is összehozni a megtámogatott baráti pékségek, még extrább csokifondue vállalatok és varrodák mellé. A legolcsóbb megoldás mindig elhozni olyan embereket, akik értenek is valamihez. Izrael a legtöbb gazdasági szempontból eléggé hasít, biztosan tanulhatnánk még tőlük jó pár képzett formával. A megrögzött antiszemitákat pedig ráadásul vidéki humuszbárokkal lehetne kezelni, ami extra növekedést hozhatna.


Rovatok