Index Vakbarát Hírportál

Jó eredmények, de bedőlt brit tervek a WizzAirnél

2016. július 20., szerda 15:54

Kifejezetten erős lett a Wizz Air első negyedéve (ez a 2016. április-június időszakot jelenti), a légitársaság 17,9 százalékkal több, összesen 5,8 millió utast szállított, az árbevétel 9,8 százalékkal közel 365 millió euróra emelkedett, az adózott eredmény az egy évvel korábbi 33,9 millió euróról 38,6 millió euróra ugrott.

További pozitívum, hogy a férőhely-kihasználtság az egy évvel korábbi 88,8-ról 89,5 százalékra emelkedett, az egy utaskilométerre eső összes költség 8,3 százalékkal 3,62 eurócentre esett - írta a Portfolio.

Ugyanakkor a lap végignézte a légitársaság beszámolóját, amiből az is kiderült, hogy a cég menedzsmentje szerint bár a régióban továbbra is erősek a növekedési kilátások, az Egyesült Királyságban visszavágja a kapacitásbővítésre vonatkozó tervit a társaság, amit a brit népszavazás eredményével, vagyis az EU-ból való távozással, illetve a gyenge fonttal indokoltak.

Összességében azonban optimista a WizzAir, arra számítanak, hogy a 2017-es pénzügyi évben tovább folytatódik a terjeszkedés, 17 százalékos kapacitásbővítést tervez a menedzsment. Az üzemanyagköltségek csökkenése miatt a jegyárakon pedig öt százalékot tudnak majd vágni a várakozás szerint.

A terv szerint 2017-ben 60 új útvonalat indít a légitársaság és 3 új bázist nyit, az összes piacon növekedési lehetőségeket lát a légitársaság.

Rovatok