Index Vakbarát Hírportál

Rt.-ben terjeszti a depresszót Csernus

2016. július 20., szerda 09:59

Csernus Imre 5 millió forintos törzstőkével vendéglátós részvénytársaságot alapított Coffee Depresso Zrt. néven. A depressziót és az eszpresszót házasító név a pszichiáterceleb kézműves kávékeverékét jelöli. Azonos néven Csernus tavaly februárban kávézót is nyitott Egerben - írta a Világgazdaság.

A lap megkérdezte Csernustól, hogy mik a tervei a céggel, de nem kaptak választ lapzártáig. A cég vezérigazgatója egyébként Varga János, aki több kockázatitőke-befektető cég vezetője is.

Csernus nevéhez már kisebb cégcsoport kapcsolódik a cégadatbázisban, és a mérlegek alapján egész jól fialnak. Két egészségügyi cége 6-6 millió forintot fizetett ki osztalékként.

A tévépszichológus emellett 2010-ben belevágott a borászkodásba Noszvajon, és tavaly ugyanott pékséget is alapított.

A most alapított részvénytársaság is noszvaji székhelyű, ezt Csernus egy másik, idén tavasszal alapított cégén, a Kék Szék Kft.-n keresztül tulajdonolja több mint 50 százalékos részesedéssel. A kft. Csernus másik kávézójához, a noszvaji Csendülőhöz kapcsolódó vendéglátós társaság.

Két cégből viszont k   i is lépett tavaly, egy másik vendéglátós cégéből és nagy veszteségeket termelő társkeresős vállalkozásából is kiszállt.

Rovatok