Index Vakbarát Hírportál

Végre hivatalosan is vannak kutyabarát helyek Magyarországon

2016. augusztus 4., csütörtök 12:07

Hivatalos védjegyrendszerben lehet ezentúl a szállás-, és vendéglátóhelyeket, illetve az üzleteket kutyabaráttá minősíteni - írja az MTi. Országszerte egyelőre 120 minősített hely működik, de számuk a Kutyabarathelyek.hu-t üzemeltető MateWorks Kft. számításai szerint év végéig többszörösére emelkedhet.

Eddig nem volt egyértelműen tisztázott, hogy mi is nevezhető kutyabarát helynek. A Kutyabarathelyek.hu által kidolgozott minősítési rendszer összhangban áll az ÁNTSZ és a Nébih vonatkozó jogszabályaival, és egységes képet ad a kutyabarát helyekről.

Máté Krisztián a MateWorks ügyvezetője elmondta, folyamatosan veszik fel a kapcsolatot szállodaláncokkal, terveik szerint év végéig több száz hely szerezheti meg a kutyabarát minősítést. A kutyabarát szállás minősítéséhez a szálláshelynek rendelkeznie kell minimum két szobával, melyben a kutyatartó a kutyájával együtt szállhat meg, a folyosóknak pedig kutyákkal is megközelíthetőnek kell lenniük. A feltételek között szerepel egyszer használatos itatóedény elhelyezése és friss víz biztosítása a kutyabarát szobában.

A védjegyrendszerben a szálláshelyek mellett üzletek, éttermek, és közintézmények is részt vehetnek, a minősítésnek nincsenek fokozatai. A szállodákat minősítő Hotelstars.eu és a Kutyabarathelyek.hu együttműködésének értelmében minden, a Hotelstars által minősített szálloda jelentős kedvezménnyel igényelheti az új "Kutyabarát hely" minősítést.

Rovatok