Index Vakbarát Hírportál

Belső vizsgálat lesz Mengyi-ügyben

2016. augusztus 8., hétfő 14:53

Belső vizsgálatot indít a Miniszterelnökség Mengyi Roland ügyében - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára a Hír TV-nek. A vizsgálat során azt szeretnék kideríteni, hogy az érintett cégek milyen formában indulhattak pályázatokon a 2007–2013-as és a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklusban.

Mengyi Roland nevétől csütörtök reggel lett hangos a sajtó, amikor a 168 Óra megszellőztette, hogy a fideszes képviselő érintett lehet egy nagyszabású korrupciós botrányban, amelyben több százmillió forintnyi uniós pénzt próbált meg lenyúlni egy szociális szövetkezetekben utazó érdekcsoport. A botrányról  ebben a cikkünkben  olvashat bővebben.

A Miniszterelnökségnél korábban az Index is rákérdezett már, hogy indul-e vizsgálat az ügyben, akkor elkerülték az egyértelmű válaszadást, és azt írták, az ilyen ügyek miatt változtattak a pályázati rendszeren. Néhány órával korábban a Fidesz-frakció és Mengyi Roland olyan közleményt adtak ki, amelyben egyértelműen tagadták, hogy Mengyinek köze lenne a korrupciós ügyhöz - ezt a Miniszterelnökség sem ismeri el, ugyanakkor figyelemreméltó, hogy válaszadás helyett a korábbi pályázati rendszer hiányosságairól írtak.

Rovatok