Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc Horvátországban terjeszkedik

2016. augusztus 15., hétfő 17:28

Augusztus elején új, közös vállalkozást alapított a felcsúti polgármester és felesége tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. (MM) és a Szíjj László érdekeltségében lévő Duna Aszfalt Kft - írja a Napi.hu.

Az új vállalkozás neve alapján úgy tűnik, hogy a tulajok horvátországi ingatlanfejlesztésekben gondolkodnak. A Napi.hu ezzel kapcsolatban megkereste a Duna Aszfaltot és Mészáros Lőrincet, de a kérdésre a lap egyelőre nem kapott választ. A cégadatok szerint a Marlera-Istria Ingatlanfejlesztő Kft.-t 3 millió forint jegyzett tőkével, 50-50 százalékos részesedéssel alapították, lakó és nem lakó épületek építésre.

A Marlera-Istria székhelyének a több Mészáros-vállalkozásnak is otthont adó felcsúti, Fő utcai címet jegyezték be, a kft. ügyvezetője pedig Máté Nyiri Péter építőmérnök, aki a Mészáros és Mészáros Kft. műszaki vezetője. Mészáros Lőrincnek van kötődése Horvátországhoz, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel a közelmúltban beszállt a horvát fociba, többségi tulajdonrészt vásárolt az eszéki NK Osijek labdarúgóklubban.

Mészáros polgármesterként tett vagyonnyilatkozata szerint tulajdonosa egy Vir szigetén lévő ingatlannak, valamint idén júliusban kiadott közleménye szerint egyik résztulajdonában lévő gazdasági társaságnak villája van Ugljan szigeten. Július elején a Zadarski.hr című horvát lap írta meg, hogy Ivan Rakitic, a Barcelona sztárja családjával érkezett nyaralni egy Zadartól nem messze lévő tengerparti villába, amely a lap szerint az eszéki klub, vagyis az NK Osijek tulajdonosáé, azaz Mészáros Lőrincé.

Ekkor vetődött fel, hogy ha a ház valóban a felcsúti polgármesteré, az miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Mészáros később elárulta, hogy azért nem írta bele a vagyonnyilatkozatába, hogy van egy tengerparti villája a horvátországi Ugljanon, mert az valójában egy cég nevén van, aminek résztulajdonosa, ő pedig csak a cégbeli tulajdonát tüntette fel, magát a házat nem.

Rovatok