Index Vakbarát Hírportál

Lefejezik a magyar Tescót

2016. augusztus 19., péntek 08:46

Update: „Nincs tervben a Tesco magyarországi központjának bezárása” – nyilatkozta a Magyar Idők értesülésére reagálva a cég vezetése a Budapest Business Journalnek. A Tesco azt is közölte, hogy a cég globális vezetése elkötelezett a közép-európai jelenléte mellett, és Magyarországot sem akarja elhagyni.

Egy éven belül felszámolhatják a Tesco áruházlánc budaörsi központját – írja a Magyar Idők. A lap egy nemrég távozott felsővezetőtől úgy tudja, a cég londoni központjából és a közép-európai hálózatot irányító cseh központból nemrég egy munkacsoport érkezett Budaörsre, aminek az a feladata, hogy átszervezze a magyarországi központot.

A Tesco magyarországi üzleteinek beszerzéseit, pénzügyeit, marketingjét, személyi és operatív ügyeit intéző központból feladatokat vesznek el és munkaköröket szüntetnek meg. Több vezető magától mondott fel, mert nem érzi biztonságban a munkáját. A megüresedő helyeket a Tesco cseh központjából töltik fel. A Magyar Idők azt írja,

az átalakítás végső célja az lehet, hogy eladják a Tesco magyarországi hálózatát,

a cég pedig kivonuljon Magyarországról. Erről már egy ideje lehet hallani pletykákat a piacon, sőt, a cég állítólag nemcsak a magyar, de az egész kelet-európai hálózatát eladná, ha jelentkezne rá vevő. Egy ideig úgy tűnt, hogy például Csányi Sándort érdekli az üzlet, de az OTP-vezér végül meggondolta magát. 

A Tesco már egy ideje próbálja racionalizálni a magyarországi hálózatot. Májusban Pálinkás Zsolt, a cég magyarországi vezetője bejelentette, hogy gigantikus átszervezésre készülnek az itthoni üzletekben. Akkor még arról volt szó, hogy az összes hipermarketet közvetlenül a budaörsi központhoz kötik be, kiiktatva két vezetői szintet a struktúrából. Akkor a Tesco legtöbb regionális vezetőjét már kirúgták, most pedig, úgy tűnik, az egyetlen megmaradt magyar központ is leépülhet.

Rovatok