Index Vakbarát Hírportál

Vargáék elszúrták, kitolják most a határidőt

2016. szeptember 8., csütörtök 07:47

Nem sikerült rendesen végiggondolni az NGM-ben, hogy mit akarnak és hogyan, mivel lehetetlen határidővel köteleztek volna rengeteg vállalkozást az online pénztárgép bevezetésére.

Az autószerelőknek, a tisztítási cégeknek, a plasztikai sebészeteknek vagy a diszkóüzemeltetőknek úgy kellett volna átállniuk egy online pénztárgéptípusra szeptember végéig, hogy  nem is lehetett kapni nálunk kapni olyan fajta gépet, amit az NGM akart. Először csak annyit tehettek a cégek, hogy úgy csinálnak a NAV-nál, mintha nagyon a célegyenesben lennének, és regisztrációs számot igényelhettek a még nem létező gépükre.

Három héttel a határidő vége előtt most Varga Mihály bejelentette, hogy mégse kell ilyen gyorsan átállni, kitolják év végéig a saját maguk által szabott határidőt, írja a Világgazdaság. Egészen pontosan azt jelentette be, hogy minden szuperül halad, mindenki nagyon felkészült, különösen a NAV, csak "egységesítik" ezt a határidőt más határidőkkel, ezért tolják ki egy negyedévvel az egészet.

Januárban cserébe online pénztárgépezniük kell a masszőröknek is, az eredeti tervekkel szemben viszont megússzák a taxisok és pénzváltók.

Rovatok