Index Vakbarát Hírportál

Kórház helyett sportcsarnok épülhet Kelenföldön

2016. október 4., kedd 10:06

Bár a nyár elején még arról volt szó, hogy a Kelenföldi pályaudvar mellé, az Etele térre építenék a 800-1000 fő befogadására alkalmas szuperkórházat, most úgy tűnik, lehet, hogy inkább sportcsarnokot álmodik az üres telekre a kormány. A Magyar Idők azt írja: a stratégiai kabinet kedden tárgyal a fővárosi egészségügy átalakításáról, és arról is döntenek, hogy Kelenföldre kerüljön-e az új kórház. A telekre viszont többen is igényt tartanának, és van, aki inkább új sportlétesítménnyel lepné meg Dél-Budán a budapestieket. 

A lap egy, a Műszaki Egyetemen készült tanulmányra hivatkozva azt írja, hogy az Etele téren ideiglenes csarnokot lehetne kialakítani, amelyben „a röplabdázás kerül főszerepbe”. A tanulmány szerint

Kelenföld fontos gócpont lehetne egy esetleges 2024-es budapesti olimpia idején,

és hasonló szerepet tölt be Kelenföld a fővárosi közgyűlés által szeptember 28-án elfogadott olimpiai helyszínjavaslatában, amely szintén röplabdacsarnokot képzel az Etele térre. 

A szuperkórház megépítéséről már jó ideje beszél a kormány, az új létesítményt álmodta már Kelenföld előtt – többek között – a Déli pályaudvar helyére,  Hűvösvölgyre az OPNI helyére és Újpestre, a Megyeri híd mellé is. A projektre már a helyszín eldöntése előtt félretett egymilliárd forintot tavaly nyáron. 

A Magyar idők szerint a stratégiai kabinet ülésén a szuperkórház helyszíne mellett arról is döntenek, hogy hova kerüljön a Sportkórház, amelynek 2017. június 30-ig el kell költöznie az Alkotás úti telephelyéről, és hogy hogyan nézzen ki a kórházak kancellári rendszere. 

Rovatok