Index Vakbarát Hírportál

225 millióba került, két éve üresen áll a buszpályaudvar

2016. október 10., hétfő 09:12

Két éve elkészült és azóta az enyészeté az új hévízi buszpályaudvar Hévíz szélén, a pusztaság mellett. A több mint 225 millió forintból felhúzott épületben ugyanis utas sosem járt: decemberben lesz két éve, hogy véget értek a munkák, és elkészült a csilli-villi fogadótér, azóta viszont csak a növényzet vette birtokba a pályaudvart – írja a Blikk.

És ez még nem minden: míg az új buszpályaudvar üresen áll, a régi pedig továbbra is működik a város központjában, a tó közelében, Hévíz vezetése fel akar húzni egy harmadikat is. A hivatalos indoklás szerint erre azért lenne szükség, mert az önkormányzat külön akarja választani a távolsági és helyi járatokat.

Ez utóbbi céllal építették fel egyébként a második, üresen álló pályaudvart is, azonban a jelek szerint arra csak később jöttek rá, hogy rossz helyen van, és nagyon kiesik az üdülőhely vérkeringéséből. Ám a harmadik, tervezett buszpályaudvart is a központon kívül, a Hévízi-tótól távolabb akarják felhúzni.

Azért sem lenne túl észszerű a dolog, mert a jelen helyzetben a turisták egy állomáson tudnak átszállni a távolsági buszokról a helyi buszokra, míg a pályaudvar szétszedésével ezt nem tudnák megtenni.

Azt viszont a Blikknek nem mondták el, hogy mégis miért kellene egy harmadik állomás, illetve hogy miért nem adták át a két éve felépült, azóta rohadó pályaudvart.

Rovatok