Index Vakbarát Hírportál

Ex-MET-es kerül a rezsiholding élére

2016. október 10., hétfő 11:26

Kóbor Györgyöt nevezték ki az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. élére. Ő a másik állami energiabehemóttól, az MVM-től érkezik, de korábban volt a MET nevű, államilag milliárdokkal kitömött, de azóta eléggé elfeledett gázcég energiakereskedelmi leányának, a MET Powernek a vezérigazgatója is. 

Kóbor az ENKSZ éléről október 1-jével távozott Horváth Péter Jánost váltja. Horváth a részvénytársaság 2015-ös létrejötte óta töltötte be az elnök-vezérigazgatói tisztséget, közös megegyezéssel távozott.

Kóbor György a MET előtt 2000-2010 között az E.ON Hungária Zrt.-nél dolgozott, nyolc évig az E.ON Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatójaként, majd a vállalat energia-beszerzésért és energia-értékesítésért felelős vezérigazgató-helyetteseként.

Ezután az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt 2010-2012 között, majd innen kerül a MET Powerhez. 2013-ban visszatért az MVM-hez, ahol - az ENKSZ élére történő kinevezéséig - ismét a gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be.

Rovatok