Index Vakbarát Hírportál

Tavaszig kiírhatják az új EU-s pályázatokat

2016. október 18., kedd 08:20

Nem kizárt, hogy már jövő tavasszal kiírják az új uniós pályázatokat, és nem kell tartania Magyarországnak az uniós kohéziós pénzek megvonásától - mondta a Magyar Időknek adott interjújában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Csepreghy arról is beszélt, hogy kormány készül arra, hogy ha 2020 után leállnak az uniós pénzek, akkor saját forrásból folytassák a fejlesztéseket.

Csepreghy elmondta, hogy a 2014-2020-as uniós ciklus 8900 milliárd forintos fejlesztési keretének eddig már több mint 70 százalékát írták ki, a 276 meghirdetett pályázati forrás összege több mint 6400 milliárd forint.

A bürokráciacsökkentésről elmondta, hogy mielőtt állami alkalmazottak elbocsátásába kezdenek, fel fogják mérni, hogy az adott régióban mennyi üres álláshely van a versenyszférában, és mennyi korábbi állami alkalmazottat lehetne elhelyezni. A kormány az átképzésre is biztosítana forrásokat, Csepreghy 6-12 hónapos képzéseket emlegetett.

A Miniszterelnökség államtitkára nemrég  egy üzleti fórumon azt hangoztatta , ha a bürokráciacsökkentés jegyében kirúgnának 100 ezer embert a közhivatalokból, velük fel lehetne tölteni az elvándorlás miatt  üresen maradt állásokat.  A szakma azonban nincs lenyűgözve az ötlettől, sokan teljesen komolytalannak tartják.

Rovatok