Index Vakbarát Hírportál

Egy bíró és az anyja is az utolsó pillanatban mentette ki a pénzét a Quaestorból

2016. október 19., szerda 15:41

Egy elismert bíró (egyben bírósági szóvivő) neve is szerepel azon a múlt héten nyilvánosságra került listán, ami állítólag a Quaestor-csőd napján még éppen pénzükhöz jutó ügyfelekről készült – tudta meg a HVG. A szegedi bíró állítja, véletlen az időzítés, és tisztségének semmi köze nincs magánemberként birtokolt megtakarításaihoz.

A listát a múlt héten a Jobbikhoz kötődő online N1 Tv hozta nyilvánosságra, ezzel egyidőben jelent meg riportjuk azokról, akik az időzítés alapján szerintük fülest kaphattak a cég bedőléséről. A csatorna a nagyobb összegeket kimentőkre, illetve arra koncentrált, hogy a listán szerepel az ügyészség volt sofőrje. Utóbbival kapcsolatban az ügyészség később közölte, hogy a férfi évek óta nem áll már alkalmazásban. 

A HVG jogász forrásai egy további érdekes névre hívták fel a figyelmet a táblázatokban: a Szegedi Törvényszékhez tartozó Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája, Telegdy Gergely Béla szintén a csőd napján, 2015. március 9-én vett fel valamivel több mint 3 164 000 forintot. A neve már szerepelt az N1 riportjában is, ugyanis

Telegdy anyja, egy bizonyos Haszon Irma szintén aznap 33 millió forintot vett fel.

A lapnak sikerült elérni Haszon Irmát, aki elmondta: már két héttel korábban bejelentették, hogy egy tervezett ingatlanvásárlás miatt felvennék a pénzt, ráadásul nem is a teljes, benn lévő összeget vették ki, így ők is károsodtak a Quaestor-csőd miatt.

Rovatok