Index Vakbarát Hírportál

Hirtelen ezer új telefonra lett szüksége a Paks II projektnek

2016. október 19., szerda 12:23

Ezer mobiltelefon beszerzésére írt ki pályázatot a Paks II projektcége - szúrta ki a HVG a Közbeszerzési Hatóság honlapján. A kormányzat eszerint egyrészt már teljesen biztos benne, hogy a beruházás zöld utat kap Brüsszelben, másrészt arra készül, hogy a projektcégnek rövid időn belül háromszor annyi alkalmazottja lesz, mint ma. 

A szokatlanul rövid, tíznapos határidővel kiírt pályázat keretében 195 millió forintért fognak beszerezni 871 dolgozó, 122 vezetői, és 28 kiemelt vezetői készüléket. A nyertesnek garantálnia kell, hogy a paksi erőmű területének leárnyékolt zugaiban is lesz térerő. A szolgáltatási csomagnak része nem csak a mobiltelefonos hangszolgáltatás, de differenciált módon a mobilinternetes szolgáltatás is. 

A Paks II projektcégénél jelen pillanatban 277 munkavállalója és 1 fő megbízott dolgozója van, legalábbis a  júliusi tájékoztatáskor még ennyi volt. Ha minden telefonra jut egy ember, akkor az alkalmazottak létszáma megtriplázódhat, a pályázat rövid határideje alapján nagyon hamar. A HVG iparági forrásai szerint ilyen léptékű flottabővítés ritka kivétel a mobilszolgáltatási szektorban, pláne egy méretét tekintve közepes cégtől. 

Ez optimizmusra utal a kormány részéről, Paks 2 miatt ugyanis Brüsszelben még vizsgálódnak, és a Greenpeace Magyarország a norvég pénzek miatt hatósági vizsgálat alatt álló Energiaklubbal közösen fellebbezést nyújtott be a beruházás környezetvédelmi engedélye ellen. 

Rovatok