Index Vakbarát Hírportál

Újabb vezetőváltás a Népszabadság kiadójánál

2016. október 27., csütörtök 18:22

Értesüléseink szerint csütörtökön saját kérésére távozott a Népszabadságot is kiadó, nemrég egy Mészáros Lőrinc közeli cég érdekeltségébe került Mediaworks Zrt. vezérigazgatói posztjáról Door Tamás, akit mindössze két hete neveztek ki a posztra. 

Doort október 12-én, napokkal a Népszabadság felfüggesztése után nevezték ki a Mediaworks megbízott vezérigazgatójának, előtte a cég értékesítési és marketing igazgatójaként dolgozott. Ő néhány héten belül már a harmadik távozó főnök a kiadónál, ugyanis azután foglalta el a posztot, hogy elődje, a Népszabadság szétverésekor kinevezett Katona Viktor pár nap után egészségügyi gondokra hivatkozva lemondott.

Door távozásáról kérdeztük a Mediaworksöt is, ha kapunk tőlük választ, frissítjük cikkünket.

A kiadó ügyeire rálátó forrásunktól azt is megtudtuk, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető új tulajdonos, az Opimus által a Mediaworks igazgatótanácsába kinevezett egyik tag, Dr. Pintér Andrea médiajogász már jóval a tranzakció előtt, július közepén megjelent a Mediaworksnél, azóta a cégnél van. 

Dr. Pintér Andrea több hónapos tevékenysége a Mediaworksnél azért is érdekes, mert iparági források és fideszes politikusok zárt ajtók mögött már jóval a kiadó eladása előtt arról beszéltek, hogy Mészáros Lőrinc, és rajta keresztül a kormánypárt érdekeltségébe kerülhet a kiadó.

Rajta kívül az Opimus egyébként további, a magát kormánypárti napilapként aposztrofáló Magyar Időknél tevékenykedő emberekkel töltötte fel a Mediaworks vezetését, ami erősen megkérdőjelezi a Népszabadság jövőjét.

Állítólag Door után hamarosan távozik majd Madarász János, a Népszabadság lapigazgatója is, és arról is szólnak pletykák, hogy a szintén a Mediaworks alá tartozó Világgazdaságnál is komolyabb személyi változásokra lehet számítani a közeljövőben.

Rovatok