Index Vakbarát Hírportál

Bezárat négy hotelt a nemzeti vagyonkezelő

2016. november 11., péntek 13:08

Végleg bezárják azt a négy szállodát – köztük a volt BM-üdülőként is ismert siófoki szállodát –, amelyeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vesz át az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től – írja a Magyar Nemzet.

A héten derült ki, hogy az érintett hotelek, a balatonvilágosi, a balatonőszödi, a siófoki, valamint a nyíregyházi Erzsébet Szállodák alkalmazottait azonnali hatállyal elbocsátották. Az ok, hogy egy tavasszal elfogadott törvény értelmében december 1-jei határral a négy szálloda átkerül az MNV-hez, amely ezek szerint nem akarja üzemeltetni őket, hanem értékesíteni próbálja majd az üdülőket. 

A lap információi szerint viszont az idei foglalásokat még teljesítik.

Az érintett szállodák szerves részei voltak az Erzsébet-programnak, amelynek keretében 400 ezer gyerek üdülhetett kedvezményesen. Két üdülőhelyszín marad a bezárás után a programot működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány üzemeltetésében: a fonyódi, valamint a zánkai. 

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a helyi polgármesterek becslése szerint az üdülők egyenként több száz millió forintot érhetnek. A siófoki, 1970-es években épült volt BM-üdülőért ennél többet is fizethetnek a vevők, a nyolcemeletes épületben ugyanis majdnem kétszáz, klímával, tévével és saját fürdőszobával felszerelt szoba található. Közvetlen balatoni partszakasza, valamint több mint ötven kiadható szobája van a balatonvilágosi üdülőnek, míg az őszödi szálloda esetében – a kiadható szobákon túl – vonzó lehet a kétszáz fő befogadására alkalmas étterem. 2005-ben felújították a nyíregyházi szállodát, így feltehetően erre is könnyen találnak majd vevőt.

Az Erzsébet Vagyonkezelő nem árulta el a lapnak, hogy miért kell bezárni a nagy kihasználtság mellett működő szállodákat, ahogy azt sem, hány dolgozót érint az intézkedés, ám a szobaszámokból adódóan – becsléseink szerint – összesen több mint száz emberről lehet szó.

Rovatok