Index Vakbarát Hírportál

Ryanair: A jövőben ingyen lehet majd repülni

2016. november 22., kedd 21:20

A Ryanair légitársaság vezérigazgatója, Michael O'Leary – akitől nem idegen jó nagy hülyeségeket mondani – azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, nemsokára ingyen fogják osztogatni a jegyeket. Egészen pontosan maga a repülőjegy nem fog semmibe kerülni, a cég abból fog majd megélni, hogy osztozik a repterekkel a repülőtéri illetékeken, írja a Guardian.

O'Leary a reptéri üzemeltetők szövetségének konferenciáján beszélt erről Londonban.

O'Leary szerint azzal, hogy egyre több európai repülőtér ajánl neki egyre jobb üzleteket, illetve hogy akár a jövőben el is törölhetik a Nagy-Britanniában alkalmazott repülési adót, a Ryanair számára meg fog nyílni a lehetőség, hogy egészen nullára csökkentse az árait. A vezérigazgató szerint az ingyenjegyek miatt egészen biztosan tele lesznek a repterek, ami több illetéket, illetve több vásárlási bevételt jelent majd, így pedig minden félnek megéri majd a húzás.

O'Leary szerint a nagyobb repterek, mint például a Heathrow, egészen biztosan nem fognak ebbe belemenni, de a kisebbek nyitottak lesznek rá. A nulla pénzbe kerülő jegyekkel pedig el lehet majd szipkázni az utasokat a többi olcsó légitársaságtól.

Rovatok