Index Vakbarát Hírportál

Egy tucat országból kivonul a Generali biztosító

2016. november 24., csütörtök 14:37

Az olasz Generali biztosítótársaság nyereségessége javítása és tőkeereje növelése érdekében kivonul kevésbé jövedelmező piacairól, és egymilliárd eurós bevételt vár érintett érdekeltségeinek értékesítésétől - írja az MTI.

A legnagyobb olasz biztosítótársaság felülvizsgálja tevékenységét 13-15 országban, szükség esetén megválik tőlük, főbb piacain pedig 200 millió euróval kívánja csökkenteni működési költségeit 2016 és 2019 között. Az üzletének legnagyobb részét Olaszországban, Franciaországban és Németországban bonyolító biztosítótársaság nem jelölte meg közelebbről az elhagyni kívánt piacokat.

Megkérdeztük a biztosító magyar ágát, érintheti-e az itteni piacot a kivonulás. Válaszukban nem cáfolták egyértelműen a lehetőséget, de inkább arra lehet következtetni belőle, hogy a magyar Generali nincs veszélyben. "Mi, a magyar Generalinál az eredményes és racionális működés megvalósításáért is nagyon sokat tettünk az elmúlt időben. Nekünk eddigi eredményeinkre alapozva piacvezető pozíciónk megőrzésén kell fáradoznunk"', írja a cég. 

Rovatok