Index Vakbarát Hírportál

Lejárt áruk, egy sor szabálytalanság a Jamie’s Italiant ellátó konyhában

2016. november 28., hétfő 08:59

Egy sor szabálytalanságot találtak a hatóságok annak a konyhának az ellenőrzésekor, amely többek között a Jamie’s Italiant is ellátja – írja a Hvg.hu a birtokába került jegyzőkönyvre hivatkozva.

A lap szerint

találtak a Zsidai Gasztronómiai Csoport központi konyhájában a budai Vár szívében. Innen látják el többet között Jamie Oliver budapesti éttermét is, ahogy Zsidaiék többi éttermét is.

A hatóságok a lejárt tejszínt kivonták a forgalomból, és azonnali hatállyal megtiltották azt is, hogy a Zsidai Group konyhájából nyers húsokat, alapanyagokat szállítsanak ki, mert ez „eltér a bejelentett tevékenységi körüktől”.  1,25 millió forintos bírságot is kiszabtak.

Az üzemeltetők szerint ugyanakkor a vizsgálat eredményéről még nem született jogerős határozat. Állításuk szerint a tavasszal nyitott termelőkonyhájuk „jelenleg részben fejlesztés alatt áll”,  így annak működési rendjét még egyeztetik az illetékes hatóságokkal, mert tevékenységük során „minden tekintetben meg kívánnak felelni az irányadó jogszabályoknak”.

A konyhát üzemeltető kft. a több generáció óta vendéglátással foglalkozó Zsidai család tulajdonában lévő cégcsoporthoz tartozik. Vezetője Zsidai Zoltán Roy, aki a „gasztroszakemberség” mellett azért szokta felkelteni a figyelmét, hogy nagyon jóban van Orbán Ráhellel. A miniszterelnök turizmus területén ténykedő lánya korábban Zsidaiék cégénél dolgozott, és a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott kurzusának első előadására is Zsidai Zoltán Royt vitte magával vendégelőadóként, hogy Food Service Managementre okítsa a hallgatókat – írja a Hvg.hu. 

Rovatok