Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz kész idén a kukaholding számlázási rendszere

2016. december 15., csütörtök 11:20 | aznap frissítve

Biztosnak tűnik, hogy a korábbi ígéretek ellenére az év végére nem készül el az állami kukaholding saját számlázási rendszere - írja a Magyar Nemzet.

A szerdai Közbeszerzési Értesítőben a lap kiszúrt egy hirdetményt, amely szerint a társaság csak november végén kötött szerződést egy céggel számlázással is összefüggő feladatok ellátására, de a munka elvégzésére szakértők szerint aligha lesz elegendő az évből hátralévő idő.

A nyertes Molaris Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 49 millió forint értékben arra kapott megbízást az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től, hogy partnerportált, ügyfélkezelő platformot és olyan számlakezelő rendszert alakítson ki, amely hozzávetőleg akár évi 15 millió bizonylat kiállítását is el tudja végezni.

Szeptemberben az NHKV már lezárt egy pályázatot, amelyen a győztes ugyancsak az országos számlázási rend kiépítésére kapott megbízást, ezzel újabb állami megbízáshoz jutottak Garancsi István a Mobil Adat Kft.-ben lévő cégtársai. Az Antenna Hungária Zrt.-vel közösen ugyanis a Garancsi üzletfelei, Hauser Gábor Miklós, illetve Brasnyó Péter által jegyzett Euromacc Adatfeldolgozó és Szolgáltató Kft. nyerte meg a nemzeti kukacég csaknem 550 millió forint értékű megbízását az állami vállalat bizonylatkészítő rendszerének a megalkotására.

Az áprilistól - nem túl flottul - működő állami kukacég mintegy fél évig nem tudta megoldani, hogy idejében kiküldje a számlákat a felügyelete alá tartozó mintegy 2,5 millió vidéki családnak, amelyek hónapokat várták országszerte a csekkekre. A rendszer jelenleg bérszámlázásban működik, a hulladékos cégek állítanak ki számlákat az NHKV-nak. 

Rovatok