Index Vakbarát Hírportál

Roamingdíj nélkül telefonálhattak haza a berlini magyarok a támadás után

2016. december 20., kedd 11:17

Frissítés: Cikkünk megjelenése óta a Telenor is bejelentette, hogy elengedi a roamingdíjat a Németországban lévő ügyfeleinek a hétfő esti berlini támadás utáni időszakra.

Hogy ne terhelje meg nagyon a Németországban lévő magyarok pénztárcáját az, hogy a hétfő esti berlini merénylet után hazatelefonáltak a barátoknak és rokonoknak, a Magyar Telekom, a Vodafone és a Telenor a merénylet idején Németországban tartózkodó ügyfeleinek a roamingdíjakból maximum bruttó 10 000 forintot jóváír – közölték a szolgáltatók az MTI-vel kedden. 

A Vodafone azt közölte, hogy a 2016. december 19-én 20 órától december 20-án 10 óráig terjedő időszakra írják jóvá a roamingdíjat. A jóváírás a Magyarországra és Németországon belülre indított hívásokra, valamint a Németországban fogadott hívásokra vonatkozik. A Telekom nem közölte az MTI-vel, hogy mettől meddig tart a kedvezmény.

A Telenor a december 19-én 20 órától december 21-én 20:00 óráig tartó időszakra teszi ingyenessé a Németországból Magyarországra vagy ott fogadott roaming hívásokat a megadott értékhatárig. Mint elmondták, a kedvezményt utólagos számlajóváírással számolják el.

Rovatok