Index Vakbarát Hírportál

Ha a norvégokon múlik, hamarosan bagóért repülhetünk az USA-ba

2016. december 29., csütörtök 14:51 | hét éve frissítve

A Norwegian nevű fapados légitársaság a jövő évtől 60 angol font (mai árfolyamon 21,7 ezer forint) alatti áron tervez járatokat indítani a Brit-szigetek egyes reptereiről New Yorkba - írja a Guardian. 

A norvég társaság első olcsó járatai 2017 nyarán indulhatnak el az írországi Cork és Shannon, illetve a skóciai Edinburgh repülőterekről a tengeren túlra. A most bejelentett

legalacsonyabb árat 56 fontra lőtték be, ami alig húszezer forint,

vagyis még a fapadossal Magyarországról Nagy Britanniába repülés költségeit hozzászámolva is a töredéke a ma elérhető lehetőségeknek New York felé. 

A Norwegian illetékesei azt nyilatkozták, úgy tudják ilyen jó áron kihozni az utakat, hogy új, üzemanyag-takarékos gépeket használnak, és New York kisebb, kevésbé felszerelt és messzebb fekvő repülőtereire szállítják az utasokat, vagyis a két legjelentősebb költségtételt vágják vissza. A pontos kalkulációk és a tárgyalások még nem zajlanak, a részletekkel az ígéret szerint jövő év elején jelentkezik a társaság. 

A Norwegian már ma is repül az amerikai nagyváros John F. Kennedy repterére a londoni Gatwickről 149 fontos áron (és más USA-beli városokba is 135 fontért), ha sikerül a tervük, akkor ezt az összeget majdnem harmadára fogják csökkenteni a költségtakarékos megoldásokkal. 

Rovatok