Index Vakbarát Hírportál

Visszafizette a TV2 a hitelét az Eximnek

2017. január 10., kedd 08:47

A TV2 az összes hitelét visszafizette az állami Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt.-nek, és új hiteleket vett fel egy meg nem nevezett kereskedelmi banktól - értesült a Világgazdaság. Az új hitelszerződéseket tavaly decemberben írták alá a lap szerint.

Majd nem sokkal később kiderült, hogy az Eximbank helyett a korábban nagyon drágán államosított, aztán furcsa körülmények közt offshore szereplőknek visszaprivatizált

MKB Bank hitelezi most

az Eximbank helyett Vajnát ebben a tévés bizniszben, írja a Napi.hu. Az MKB vezetőjének valamiért a privatizáció után is meghagyták Balog Ádámot, Matolcsy odahelyezett bizalmas emberét. Az MKB ügyeiről író újságírót az MNB beperelte, belőle is a rendőrség próbálta végül kiszedni, hogy honnan szerezte az információit Matolcsy György és Nagy Márton alelnök eltitkolni tervezett húzásairól.  

A Világgazdaság szerint csaknem nyolcmilliárd forint hitelt kapott Andy Vajna médiacége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. és az általa üzemeltetett TV2 Média Csoport Kft. (2015 novemberében 6,72 milliárdot kapott a Magyar Broadcasting, tavaly áprilisban pedig 1,2-t a TV2 Média Csoport).

A cikk szerint a cégcsoport struktúrája is megváltozott az év végén. A cégbíróság 2016. december 31-i hatállyal bejegyezte a TV2 Kft. és az Interaktív Kft. összeolvadását a TV2 Média Csoport Zrt.-be, így a cég az év elejétől TV2 Média Csoport Zrt. néven működik.

Rovatok