Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc üzlettársa százmilliárdos közbeszerzést nyert

2017. január 16., hétfő 23:51

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester üzlettársának a cége, a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. építi az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának két részét - írja az Átlátszó.hu.

A Hódút Kft. a Magyar Vakond Kft.-n keresztül Varga Károly tulajdonában van. Varga Mészáros Lőrinc tulajdonostársa a CLH Klímaszervíz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is.

A Duna Aszfalt és a Hódút a 20,5 kilométeres I. útszakasz és a 20,4 kilométer hosszú III. útszakasz kivitelezői lesznek, és összesen nettó 100,4 milliárd forintot kapnak a munkákért. A 20,5 kilométeres II. útszakaszt 43,9 milliárd forintért az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. építi.

A Mészáros cégeivel gyakran együtt dolgozó Duna Aszfalt Kft. évek óta sorra nyeri az állami tendereket, 2017 januárjában már 153 milliárd forint értékű megbízásnál tart. A Duna Aszfalt gyors felemelkedéséről itt írtunk. A céget általában Mészáros Lőrinc köreihez szokták sorolni, mert az egyik Duna Aszfalt-tulaj a felcsúti polgármester barátjaként ismert.

Rovatok