Index Vakbarát Hírportál

Az MNB alapítványának is sok volt a kamutanulmány

2017. január 17., kedd 09:47

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány hiánypótlásra szólította fel a John Henry Newman Oktatási Központ Nonprofit Kft.-t „Az argentin szuverén adósság kezelésének alternatív módszertana és annak tanulságai a magyar párhuzamok tükrében” című kutatási projekttel kapcsolatban – írja keddi közleményében az MNB alapítványa. 

Mint azt múlt héten megírtuk, a  Kertész-Bakos Ferenc akadémiai svindler vezette  John Henry Newman Oktatási  Központ  11 millió forintot kapott a fent említett projektre Matolcsyék alapítványától, amit azonban végül leadtak, az

A PADA azt írja, hogy amennyiben a pályázó teljeskörűen teljesíti a hiánypótlást a támogatott határidőre, az alapítvány elfogadja az elszámolást, más esetben a támogatás visszafizetésére kötelezi a támogatottat, és megvizsgálja a szükséges jogi lépések lehetőségét.

„A Pallas Athéné Alapítványok minden támogatási szerződés elszámolását szigorú elszámolási rend szerint ellenőrzik, tételes elszámolást kérnek a teljes projektösszeg vonatkozásában, így mind az önerővel, mind a támogatással el kell számolni tételes számviteli bizonylatokkal. Ha ez nem történik meg, vagy kiderül, hogy nem a Kuratóriumi döntés alapján jóváhagyott költségsorokra használták fel az összegeket, úgy az alapítványok annak különbözetét visszakérik a támogatottól. A támogatott a támogatási összeget kizárólag a pályázatban meghatározott célra fordíthatja, ezt az alapítványok jogosultak a szerződés hatálya alatt bármikor vizsgálni” – írják.

Hogy a hiánypótlás pontosan mit jelent, az nem derül ki a közleményből, de amint megtudjuk, megírjuk. Biztos érdekes lesz, mert nem tudni, hogy lehet azt pótolni például, hogy több millió forintot pályáztak olyan emberek fizetésére, akik nem is dolgoztak a projekten. 

Rovatok