Index Vakbarát Hírportál

3,6 milliárdból régészkedik a West Hungária Bau

2017. január 24., kedd 11:29

A Várbazárt felújító és az új MTK stadiont felhúzó West Hungária Bau készítheti majd elő Kelet-Magyarország útépítéseit - ez derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A cég négy konzorciumi partnerével (a rábapatonai  ArcheoGép Kft.-vel, a bátaszéki Alisca Bau Kft.-vel, a budapesti Ex Voto Kft.-vel és a Leveller Kft.-vel) 3,6 milliárd forintért végezheti majd el az útépítések előkészítő munkáit és tárhatja föl, hogy nincsenek-e régészeti lelőhelyek a tervezett utak vonalán. 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zrt. által kiírt pályázatot nem is nagyon nyerhette volna meg más, mert az értesítő szerint a munka elvégzésére ez az egy konzorcium tett ajánlatot. 

Az eredetileg győri West Hungária Bau cégcsoport, Paár Attila cége elég jól szerepel az állami közbeszerzéseken, emellett pedig az elmúlt időben sok érdekes üzletben is benne volt:

A cég legutóbb pedig a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. környékén bukkant fel, aWHB vette meg ugyanis a porcelángyár tartozását, majd erre hivatkozva akarták csődeljárásba kényszeríteni a céget, helyi források szerint azért, hogy aztán majd a WHB szálljon be a Zsolnayba. A gyár tulajdonosa végül kifizette a tartozását, így Paár Attila cége végül nem került a porcelángyár közelébe. 

Rovatok