Index Vakbarát Hírportál

Csíki Sör-gate: a holland nagykövetség aggódik

2017. február 3., péntek 18:21 | aznap frissítve

Ami itt történik, az nem egy jogi lépés, hanem valami más

- kommentálta Hollandia budapesti nagykövet-helyettese az Index kérdésére az elmúlt napokban eszkalálódott Csíki Sör-ügyet

Elzo Molenberg szerint itt két cég közötti problémáról van szó, amiben politizálásnak nincs helye. "A román legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a Heineken használhatja a márkanevet Romániában" - emlékeztetett a nagykövet-helyettes. 

Molenberg beszélt a Heineken magyarországi vezetésével, és azt javasolta nekik, hogy tárgyaljanak Lázár Jánossal, aki csatlakozva Hódmezővásárhely önkormányzatához és a Jobbikhoz, támogatja a Heineken termékek bojkottját. A nagykövet-helyettes azt mondta, hogy próbálta ma elérni a Miniszterelnökséget, de egyelőre nem vették fel a telefont. Szerinte mindeképpen beszélniük kellene egymással a feleknek, hogy ne eszkalálódjon tovább a konfliktus. 

A Heineken csak magyar termékeket használ sörtermelésre, ötszáz embert foglalkoztatnak Magyarországon, rendesen fizetik az adót

- emlékeztetett Molenberg, aki aggasztónak találja, hogy Lázár egy korábbi nyilatkozatában jelezte, hogy jobb lenne, ha a külföldi cégek kivonulnának a magyar élelmiszeriparból. Szerinte a miniszter mostani megnyilvánulása is ehhez kapcsolódik, ezért jelentést fog készíteni a témában a Holland hatóságoknak. 

Péntek délelőtt robbant a hír, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata bojkottra hívta a helyi lakosságot: arra kérték az embereket, hogy ne vegyenek Heineken termékeket, amiért a román bíróság a Heinekennek adott igazat egy zavaros hátterű céggel szembeni márkavitában. 

Rovatok