Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz 40 ezres béremelés az Audinál

2017. február 10., péntek 21:33

Nem sikerült kiharcolnia a szakszervezetnek 40-40 ezer forintos havi alapbéremelést az Audival szemben. Szombaton írtunk róla, hogy a szakszervezet ekkora összegű emelést szeretne elérni, de az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) honlapján megjelent közlemény szerint pénteken megegyezett a cég és a szakszervezet - írja az MTI.

A megegyezés alapján

A lojalitás bónuszt idén július 1-jén vezetik be. Az öt és tizenöt évet a vállalatnál dolgozók körében ötévente, ezt követően a huszonöt évet elérők körében évente sávosan emelkedik a bónusz összege, amelyet havonta kapnak meg a dolgozók, öt- és húszezer forint között. Az AHFSZ és az Audi Hungaria Zrt. között tavaly novemberben kezdődtek a bértárgyalások.

A győri vállalat dolgozói január 28-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, miután a szakszervezet eredménytelennek nyilvánította az addigi tárgyalásokat. A sztrájkban a motorgyári dolgozók közül mintegy ezerötszázan vettek részt. Az Audi Hungaria Zrt. az Audi és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. A gyárban jelenleg 11 500-an dolgoznak.

Rovatok