Index Vakbarát Hírportál

Az NGM szerint hazudik a főváros

2017. február 15., szerda 17:21 | aznap frissítve

Kedden nagyot szólt az a hír, ami szerint az NGM kizárólag zéró emissziós kocsikra cseréltetné taxikat Budapesten. Erről Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes beszélt a Napi.hu-nak

Az NGM javaslatát ráadásul elég részletesen ismerni vélte a főpolgármester-helyettes. Eszerint 

Ennek érdekében a főváros a kerületekkel összefogva három év alatt 1100 töltőpontot létesítene. Ezeken a pontokon főleg villámtöltők lennének, melyeknél csak a magánszemélyek tölthetnék autóikat, a taxisoknak saját maguknak kéne töltőállomásokat kiépíteni telephelyeiken.

Szeneczey szerint a taxiscégeket is megkérdezték, akik nyitottak voltak, legalábbis nem mondták, hogy ez megvalósíthatatlan lenne. De a főbb taxiscégek még aznap jelezték, hogy ők nem emlékeznek semmi ilyesmire, és egyébként is túl korainak tartják az időpontokat. 

Ma délután négykor pedig az NGM jelezte, hogy nem javasoltak ilyet, nem mondott igazat Szeneczey. Az NGM azt írta közleményében, hogy ugyan kötöttek egy hosszú nevű „elektromobilitási együttműködési megállapodást" a budapesti városvezetéssel, de ebben semmi ilyesmi tiltásról nem volt szó.

Rovatok