Index Vakbarát Hírportál

Nagy bejelentésre készülnek Mészáros Lőrincék, felfüggesztettek két tőzsdei céget

2017. március 3., péntek 11:22

Március harmadikán, pénteken egy napra leállították két, Mészáros Lőrinchez kötődő cég részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén.

A Konzum Nyrt. – amiben a múlt héten vásárolt 20 százalékos részesedést a felcsúti polgármester – és az Opimus Nyrt. – amiben Mészáros bizalmasa és beosztottja, Csík Zoltán tulajdonos – a BÉT honlapján megjelent közlemények szerint pénteken olyan bejelentésekre készül, amik a cégek vezetése szerint jelentősen befolyásolhatják azok részvényárfolyamát. 

Eddig ennek a két cégnek hivatalosan nem volt köze egymáshoz, a közleményeket most is külön adták ki. Viszont mindkettő nagyon fontos része a Mészáros Lőrinchez kötődő cégbirodalomnak.

A Konzum Nyrt. például tulajdonosa annak a cégnek, amelyik megvette Leisztinger Tamástól a Hunguest Hotel-hálózatot, az Opimus pedig egy leányvállalatán keresztül megvásárolta, majd jelentősen jobbra tolta a többek között számos megyei napilapot megjelentető Mediaworks lapkiadót (ez adta ki a Népszabadságot is annak tavaly őszi megszüntetéséig).

Arról, hogy ezek a cégek eddig hogy kötődtek Mészároshoz, itt írtunk bővebben. Hogy ez után hogy fognak, az elvileg a nagy bejelentések után kiderül. 

Rovatok