Index Vakbarát Hírportál

Gaskó: Orbán Viktor miatt kellett milliókat költeni bútorra

2017. március 28., kedd 09:49

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének és a Liga Szakszervezetek volt elnöke egy kis magyarázkodásra kényszerült tegnap, miután kiderült, hogy összesen 48 millió forintot költött drága bútorokra és berendezési tárgyakra a VDSZSZ székházában. A tételek között voltak függönyök közel 6 millióért, szövet 2 millióért, tárgyalóasztalok 7 millió forintért és egy falióra 320 ezer forintért. Gaskót viszont nem lehet ilyen dolgokkal sarokba szorítani: amikor a Hír Tv megkérdezte tőle, mi szükség volt minderre, a volt szakszervezeti vezető egy mozdulattal a miniszterelnökre kente az egészet.

Nem volt ott semmiféle rongyrázás, érthető, ha az ember milliós berendezési tárgyakkal díszíti a székházat, ahová Orbán Viktor is beállíthat; azt meg nem akarhattuk, hogy a miniszterelnök ijedtében elszaladjon, amiért olajos padlóval várják

- mondta Gaskó. Függönyökre pedig azért költöttek olyan sokat, mert a VDSZSZ háromemeletes székházának sok ablaka van. A korrupciós gyanúsítások közepette távozott vezető azt is mondta, hogy a tagdíjakból egy fillért sem költöttek a berendezésre, a bútorokat pályázati pénzekből vagy a Liga Szakszervezetek külsős forrásaiból szerezték be.

Rovatok