Index Vakbarát Hírportál

Megint új elnöke van a budapesti iparkamarának

2017. március 30., csütörtök 17:56

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtöki küldöttgyűlése Krisán Lászlót, a Szőlőhegy Vendégfogadó Kft. ügyvezetőjét - aki a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója, az MKIK alelnöke - választotta titkos szavazással elnöknek, miután a korábbi vezetés visszaadta mandátumát, írt az MTI.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a küldöttgyűlésen hangsúlyozta, hogy a területi kamarák aggodalommal figyelik a BKIK környékén kialakult helyzetet, amely egyértelműen a szabályozásból, a működtetésből kialakult rendszerhibából adódott.

A BKIK-ban kialakult rendszerhibára utalva az MKIK elnöke kifejtette, hogy meg kell szüntetni a kettős vezetést, nincs értelme stratégiai vezetést és elnökséget működtetni egymás mellett, továbbá át kell alakítani a költségvetést.

Az előző elnökség március elején mondott le. A döntés hátterében az állt, hogy a BKIK akkori és tavaly lemondott vezetése megkérdőjelezhető szerződéseket kötött, luxusutazásokra, méregdrága konferenciákra és fogadásokra költött, valamint a vezetőség tagjai egymás cégeit bízták meg jól fizető megbízásokkal.

A Napi.hu úgy tudja, összesen 800 millió forint értékű számlának bizonytalan a háttere, illetve hogy ezek között volt olyan is, amelyet olyan cég állított ki a BKIK-nak, amely már két éve nem rendelkezett adószámmal.

Rovatok