Index Vakbarát Hírportál

Nézegesse a világ hivatalosan is legszebb bankjegyét!

2017. április 25., kedd 21:09

Ha pénzről van szó, a legtöbben azt gondolnánk, hogy a legfontosabb kérdéseket jobb szakemberekre bízni. Még szerencse, hogy vannak olyan szakértők is, akik meg tudják mondani, hogy melyik volt az év legjobb bankjegye: ezek az emberek a Nemzetközi Bankjegy Társaság szavazati joggal rendelkező tagjai, akik szavazással úgy döntöttek, hogy

2016-ban az 50 svájci frankos bankjegy volt a legszebb a világon. 

Az 50 frankos egyrészt a legújabb biztonsági technológiával készült, másrészt nagyon szép, ahogy az egyik oldalon egy kéz fog egy gyermekláncfüvet, a másik oldalon pedig egy siklóernyős küzd uganazzal a széllel, ami a virág kis ejtőernyőit is felkapja. 

A társaság közleménye szerint a verseny elég szoros volt, a 120 tavaly kiadott új bankjegy között még versenyben volt a cetcápával és tengeri teknőssel díszített maldív 1000 rufiyaa-s, a skót 5 fontos és az argentin 500 peso-s bankjegy. De emellett még sok szép bankjegy volt a versenyzők között, ezeket itt nézegetheti.

Sajnos a neonsárga magyar ötezres és a kakibarna kétezres magyar bankjegyek még nem indulhattak ezen a szavazáson, mert mindkettő idén került forgalomba, de reménykedjünk benne, hogy jövőre majd ezekért is izgulhatunk a szavazáson!

Rovatok