Index Vakbarát Hírportál

Vegyen 8 tonnás Sztálin-szobrot

2017. május 9., kedd 15:28

Ismét eladó a volt a litomericei, több mint 3 méter magas Sztálin-szobor, vette észre markoferko. A hirdető simán feldobta az Ebayre és még néhány német és svájci piacoldalra, hátha elmegy nagyjából 64 millió forintnyi dollárért. 

2010-ben szabadulhatott meg a szobortól a csehországi Litomerice, ahol beolvasztották volna Sztálint,  ha nem sikerül vevőt találni rá. Most hét évvel később Ausztriából, a cseh határ melletti Waidhofenből kukucskál ránk a nagy bajszos kópé, az univerzum eddigi legnagyobb gyilkosa. A mostani időkben persze mégis lehet, hogy azért tanácsos lehet tartani egyet a kertben, amikor erőszakosabb Magomedek próbálják Magyarországon kedvezőbb színben feltüntetni Oroszország történelmi szerepét. 

A talapzatával együtt több mint 4 méteres szobor összesen nagyjából 9 tonnás, két cseh szobrász, Kyselka és Bradacek 1953-as munkája.  Valahogy nem törték össze a rendszerváltáskor se, pedig Grúzia és Oroszország egyes csoportjait leszámítva általában nyíltan elég erős ellenszenvvel tekintenek mindenhol a Szovjetunió hírhedt diktátorára.

Rovatok